Vizualna umetnost

13. 10. 2015 - 03. 11. 2015

EVA JAKIMOSKA: Awesome people / Osem ljudi

CIKEL MLADIH USTVARJALCEV 3.0 Po uspešno zaključeni  lanski sezoni, bodo prostori Kioska tudi letos namenjeni mladim vizualnim umetnikom do 26. leta starosti, ki se bodo individualno predstavili v obliki mesečnih razstav v okviru Cikla mladih ustvarjalcev 3.0. V mesecu oktobru se bo kot prva predstavila Eva Jakimoska, ki je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani

CIKEL MLADIH USTVARJALCEV 3.0

Po uspešno zaključeni  lanski sezoni, bodo prostori Kioska tudi letos namenjeni mladim vizualnim umetnikom do 26. leta starosti, ki se bodo individualno predstavili v obliki mesečnih razstav v okviru Cikla mladih ustvarjalcev 3.0.

V mesecu oktobru se bo kot prva predstavila Eva Jakimoska, ki je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani svojo ustvarjalno pot začela na oddelku za ilustracijo. Tekom študija pa so jo druge izrazne umetnosti začele bolj zanimati, zato je študij opustila in si veščine začela nabirati pri prijateljih. Ples, grafitanje in DJjanje je postal njen vsakdan. Tesno sodeluje z Društvom GOR, ki si je za poslanstvo zadalo ohranjanje ter širitev hip hop kulture tako med mlajšimi kot starejšimi. Letos je dobila tudi svojo oddajo Mishmash Mo!, ki jo je mogoče spremljati vsak ponedeljek ob 20:00 na internetnem radiu Radio Nula.
Kljub zapolnjenim dnevom pa likovnega ustvarjanja ni opustila. Njena dela smo lahko videli že na dveh razstavah v Ljubljani. Prvič se je predstavila letos, s samostojno razstavo v Placu Boris – Tovarna Rog. V juniju pa je sledila še ena razstava v ljubljanskem Bikofeju z naslovom Jakimuž.

 V Kiosku Kino Šiška se bo ljubljanskemu občinstvu predstavila že tretjič, tokrat se je preizkusila v kiparskih vodah. Zanimalo jo je eksperimentiranje z materiali, po katerih je le malokrat segla. Osem awesome malih jarotov in žena bo tako v prostorih Kioska dobilo svoje male terarije, v katerih bodo bivali za časa razstave. Umetnica poudarja, da ima vsak material druge značilnosti in s tem druge asociacije, drugo življenje.

Otvoritev nove edicije Cikla mladih ustvarjalcev ter razstave Awesome people / Osem ljudi, pa bodo Eva Jakimoska a.k.a. Ms.Fleva in njeni prijatelji popestrili z zabavnim in fresh DJ programom.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…