Vizualna umetnost

25. 03. 2019 - 11. 04. 2019

Galerija Kamera

cikel samostojnih razstav

Erik Emeršič: PROJEKCIJA FREKVENCE

Projekcija frekvence je serija srebro želatinskih povečav fotogramov vodnih valov, katerih lomljenje je umetnik Erik Emeršič umetno ustvaril v steklenem tanku. Rezultat poetičnega prizadevanja, da bi zaustavil val, so podobe prečnih prerezov gibanja sicer brezoblične in prosojne materije. Fotografsko srečanje oscilirajoče materije in medija – na površini, brez fotografskega aparata – tako ponuja podobo notranjosti vala, ki ni namenjena pogledu.

Podrobnejše informacije o razstavi so na voljo tukaj.

Erik Emeršič (1990), diplomirani oblikovalec vizualnih komunikacij, zaključuje podiplomski študij Vizualnih komunikacij – program fotografija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. V študijskem letu 2015/2016 je za izjemne študijske dosežke prejel priznanje ALUO. Na natečaju Graphis New Talent Annual 2018 je prejel nagrado s področja grafičnega oblikovanja (Pop-up Book). Samostojno se je predstavil z razstavama Kultura oceana v Fotogaleriji Stolp (2018) in Projekcija frekvence v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v sklopu razstave Peter Rauch: Paviljon (2017). Sodeloval je tudi na več skupinskih razstavah v Sloveniji in v tujini, med drugim na Exposição X’17 v galeriji MUTE v Lizboni (2018), Peter Rauch: Ponavljanje v Cirkulaciji 2 (2017), Retro v galeriji DIG v Košicah (2017), Nabij se v Tovarni Rog (2016), After All v galeriji Cellar v Krakovu (2016) in Apropriacija trenutka v GT22 (2015).

Cikel samostojnih razstav je niz razstavnih projektov v zgornjem preddverju Kina Šiška, ki ga vsako leto pripravlja kurator ali kuratorka mlajše generacije.

Vstop prost.

Kuratorka: Maja Burja.
Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…