Glasba

11. 02. 2021

Kino Šiška

Emkej

spletni prenos koncerta

Na svoj prvi samostojni koncert v Šiški prihaja štajerska osebnost leta, Tekochee Veleborec in eden najbolj prepoznavnih slovenskih hiphoperjev Emkej! V spletnem prenosu nam bo s svojimi Muzičari le en dan po izidu predstavil svoj novi album Veš kaj bi ti mogo, na katerem je sodeloval s producentom Davidom Erakom, program pa bo popestril tudi s pomočjo pomlajene postave Emkejeve založbe Wudisban.

Marko Kocjan oz. Emkej se je kmalu po priključitvi znamenitemu mariborskemu Tekochee Kruju leta 2005 uveljavil kot eden najbolj prominentnih članov, ki je hudomušne nasmehe publike izvabljal s komadom “Veronika”. Že takrat je vpeljal svoj zmagoviti recept – besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina, ter kanček drznega humorja. Tega je do potankosti izpilil ne le na štirih do zdaj izdanih samostojnih albumih, temveč tudi v sodelovanjih s Tekochee Krujem in velenjsko-mariborsko navezo Velebor ter kupom bolj in manj uveljavljenih izvajalcev ter producentov. K razvoju domače hiphop scene prispeva tudi v okviru svoje založbe Wudisban.

V lanskem, glasbeno ne preveč plodnem letu med drugim nastopil na Valu 202 in na festivalu Lent, izdal videospota “Oblast” in “Hype”, z reperskimi kolegi ustvaril sajfer “TventiTventi”, v časopisu Večer pa so ga njegovi someščani razglasili za štajersko osebnost leta. Leto 2021 začenja udarno, z izdajo novega albuma Veš kaj bi ti mogo, ki ga je produciral David Erak, izide pa 10. februarja. V živo ga bo premierno predstavil dan zatem v Šiški s polno bendovsko zasedbo. Veš, kaj bi pa ti mogo? Karto kupit in ekran vklopit.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajočo še bolj podprli.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…