Glasba

25. 03. 2015

ELVIS JACKSON: RADIO UNFRIENDLY

VELIKI PROMOCIJSKI KONCERT SKUPINE ELVIS JACKSON Z GOSTI Radio Unfriendly showtime za vse, ki jim radijske postaje in domače okolje socialnih omrežij ne morejo pričarati pravega koncertnega vzdušja! ELVIS JACKSON, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja, metala ter reggae glasbe, se marca 2015 podajajo na krajšo vikend promocijsko turnejo po Sloveniji. Poleg ponovnega

VELIKI PROMOCIJSKI KONCERT SKUPINE ELVIS JACKSON Z GOSTI

Radio Unfriendly showtime za vse, ki jim radijske postaje in domače okolje socialnih omrežij ne morejo pričarati pravega koncertnega vzdušja!

ELVIS JACKSON, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja, metala ter reggae glasbe, se marca 2015 podajajo na krajšo vikend promocijsko turnejo po Sloveniji. Poleg ponovnega povratka v Kino Šiška v Ljubljani, jih bomo videli lahko dan pozneje, 26.3. v Mariboru na Štuku, na tretjem zaporednem koncertu pa se bodo v soboro, 27. marca predstavili še v domači novogoriški Mostovni.

gostje: SELL OUT

poseben DJ gost: JAMIRKO

Tokrat imajo ELVIS JACKSON zelo oprijemljiv razlog – predstavitev novega, že petega albuma »RADIO UNFRIENDLY«. Na težko pričakovanem albumu je dominantna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom primorsko-štajerske naveze.

»Na nastopu v živo bomo ponudili nekaj, kar še niste slišali in videli – nove pesmi in usklajeno zvočno ter lučno scenografijo, posebej naštudirano in domišljeno za priložnost. Obenem pa lahko pričakujete tudi vrsto starejših t.i. hit pesmi, s katerimi ste mnogi odraščali, nam pa so v tem času že pognale brade. Vseeno pa si vsi skupaj še vedno želimo sproščenega druženja in pozitivne energije,« so ob priložnosti spregovorili dobro razpoloženi fantje iz skupine ELVIS JACKSON in zaključili: » Mi komaj čakamo, da zažgemo na treh zaporednih nastopih in v družbi naših največjih in novejših fanov obrnemo novo stran v zgodovini benda, kar Radio Unfriendly album nedvomno je!«

V začetku aprila prejšnjega leta so fantje najprej predstavili svojo EP izdajo 7 pesmi in napovedali, da so izdajo novega albuma zamaknili na pomlad prihodnjega leta. Šaljivi Primorci in Štajerec so zadnje leto tako intenzivno ustvarjali v studiu na Metelkovi s producentom Rokom Podbevškom, medtem ko je pri miksanju albuma v sodelovanju z nemški studijskim tehnikom Arnejem Neurandom (Guano Apes, Subway to Sally,..) veliko pripomogel legenda slovenske rock produkcije Žare Pak. Mastering so fantje tokrat zaupali Janezu Križaju. Fantje so posneli in dodelovali nove pesmi, na albumu pa se jih bo tokrat znašlo 12. Prvi single in napoved albuma je odlično odigrala pesem in spot zanjo »Any Place to Go«, nadaljevanje promocije pa bo tudi v znaku hitrosti in glasnosti.

In kdo bi lahko lepše pričaral pravo koncertno vzdušje ob izdaji novega albuma, kot ravno Elvis Jackson. Pet albumov in en EP album, več videospotov (preko deset), preko 900 koncertov in odmerjena doza humorja, poskočnega skaja, reggaeja, rocka, popa, punka in nažganih kitar. Album “Against The Gravity ” je skupina uspešno predstavljala na največjih festivalih in večjih klubih po Evropi ter sosednjih državah. Elvis Jackson so bili pri nas doma zasluženo deležni širše medijske prepoznavnosti, na tujem pa jih poznajo po nepozabnih in atraktivnih nastopih. Začeto nadaljujejo in še stopnjujejo z novo izdajo, zato so za goste ponudili tudi intenziven koncertni posladek, madžarsko skupino Subscribe, s katero so napadali madžarske odre in si priborili tudi nastop na večkrat nagrajenem Sziget festivalu.

Gleda na odzive na koncertih so Elvis Jackson verjetno najbolj poskočen in energičen živi rock bend v Sloveniji! Tokrat si lahko obetamo nekoliko drugačen koncert, saj nameravajo predstaviti več novejših punk rock nažganih pesmi, medtem ko bodo nekaj t.i. »the best of hitov«, ki se najdejo na relaciji ska, reggae in popa, ampak še vedno s pravo mero energije in občutka, ponudili kot obvezno razvedrilo in dodatek.

Več informacij na:

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/777252932361495/?ref=3&ref_newsfeed_sto

Facebook: www.facebook/ElvisJacksonmusic

Twitter: https://twitter.com/ElvisJackson

VIDEOSPOTI:
ANY PLACE TO GO
I BELIEVE IN
WINDOW
NOT HERE TO PRAY
WAKE ME UP
THIS TIME
STREET 45

Posebni DJ gost JAMirko, soustanovitelj RDYO DJs in eden najbolj razpoznavnih in uveljavljenih DJev na slovenski klubski sceni ima glasbo praktično v krvi. Prihaja iz glasbene družine in je po končani glasbeni akademiji nekaj let kot violinist soustvarjal v orkestru Slovenske Filharmonije. V 90-ih je soustanovil in bobnal v legendarnem slovenskem jazz-funk bandu Heavy Les Wanted. Glasbene korenine JAMirka segajo globoko v funk, acid jazz, disco, jungle-drum’n’bass, trenutno pa njegov glasbeni spekter obsega tudi dubstep in novejše elektronske bass ritmike. Na koncertu Elvis Jackson se bo predstavil kot posebni glasbeni gost z bolj dubovskim repertoarjem, hkrati pa je za skupino lansko leto sproduciral tudi remiks singla Window, ki je ena ključnih stičnih točk JAMirka in Elvis Jackson.

Domači gostje SELL OUT:
Sell Out so bend za live nastope, klube in velike odre. Njihovi poskočni ska-punk-reggae ritmi ne pustijo ravnodušne še tako zadržane publike. Začetki delovanja skupine iz Kočevja segajo v leto 2001, ko so se nekega sobotnega jutra zbrali štirje fantje in se odločili, da pričnejo glasbeno pot. Nekaj časa so delovali pod imenom “No Comment”, zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je še bras sekcija, klaviature ter tolkala in v tistem trenutku se je pričelo novo poglavje, imenovano SELL OUT, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji ter tudi v sosednji Hrvaški. Leta 2011 so decembra dočakali izdajo dvojnega albuma The Best Of v samozaložbi in prvi single Kaj naj naredim, ki je bil izglasovan tudi pesem tedna na Val 202, skupina pa izbrana za naj punk bend meseca na Slovenskem punk portalu. Leta 2011 in 2012 nastopi v Sloveniji in na Hrvaškem kot gostje skupin Hladno pivo, Elvis Jackson in S.A.R.S. Za konec leta 2012 so ponovno organizirali veliki decembrski koncert v Kočevju. Leta 2013 so predstavili videospot Samota, ki je bil med drugim, kot single Kaj naj naredim, popevka tedna na Val 202, videospot pa je bil dlje časa v vrhu nacionalne videolestvice Točka. Sell Out veliko nastopajo po festivalih in kot predskupina bolj znanim skupinam, maja 2013 pa predstavijo tudi novi single, predelavo pesmi Zombi v katakombi ob 25.obletnici delovanja skupine Pridigarji. Za omenjeno pesem so v dveh dneh snemanje v sodelovanju s slovensko vojsko posneli tudi videospot, ki ga je nagradil tudi MTV.

Aktualen single Popoln dan je bil nedavno, ponovno popevka tedna na Val 202.
Njihovi poskočni ska-punk-reggae ritmi ne pustijo ravnodušne še tako zadržane publike.

 

VSTOPNICE
Predprodaja vstopnic preko sistema Eventim.
Prvih 100 vstopnic po ceni 8€, naslednje po ceni 10€, sledi kontingent vstopnic po ceni 15€, na dan koncerta po ceni 18€.

 

Predvaja se…