Glasba

21. 03. 2020

dvorana Katedrala

DrummingCellist & SToP: RITUAL – PRESTAVLJENO

koncert starodavnih mitov

Slovenski tolkalni projekt in skladatelj ter glasbenik Kristijan Krajnčan oz. DrummingCellist s projektom Ritual gradita unikaten most med različnimi poli glasbenega ustvarjanja. Stičišče med kompozicijo in improvizacijo, med klasičnim, jazzovskim, etnološkim in filmskim svetom, prinaša nova raziskovanja izraznosti v kombinaciji peterice tolkalcev z bobni, violončelom ter pripovedovanjem starodavnih zgodb.

Večkrat nagrajeni šolani glasbenik in skladatelj Kristijan Krajnčan v svojem solo projekt DrummingCellist na violončelo in bobne igra jazz, klasično ter filmsko glasbo. Sodeloval je s številnimi domačimi in mednarodnimi glasbeniki, med drugim pa je poskrbel tudi za glasbeno spremljavo hvaljenih plesnih predstav Chorus in Alien Express: Drugi let.

Slovenski tolkalski projekt s pisano barvitostjo zvokov že 20 let pripravlja atraktiven program in nastopa po Sloveniji ter tujini, člane pa vedno močneje vodi želja po kakovostnem komornem muziciranju in raziskovanju tolkalnih zvokov. Vrsta uspešnih projektov v povezavi s plesom, videom, in ne nazadnje s kamnitimi skulpturami, priča o dinamični ustvarjalnosti skupine, ki je prejela tudi Župančičevo nagrado in nagrado Prešernovega sklada.

Projekt v produkciji Društva Slovenski tolkalni projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…