Vizualna umetnost

20. 07. 2021 - 31. 07. 2021

več prizorišč

Dragi sosedje! – cikel delavnic iz zin čitalnice

zin delavnica na daljavo

V skladu s temo naše pete obletnice, ki tematizira mesto in sosedske odnose na različnih ravneh – medinstitucionalne, meddržavne, intimne in prijateljske –, pripravljamo drugo delavnico iz naše zin čitalnice z naslovom Dragi sosedje!.

Udeleženci boste prejeli paket z najrazličnejšimi materiali, s pomočjo katerih boste ustvarili kolaže – prispevke za skupinski zin na temo sosedov in urbanega. Tako kot je umetnik Nik Erik Neubauer v zinu Tisoč Ljubljana (posnetek listanja zina) beležil dogajanje na štirih koncih Ljubljane, vas vabimo, da v tehniki kolaža zabeležite utrinek iz svoje soseske. To so lahko vaši sosedje, someščani, dogajanje na ulici, ali pa pogled skozi okno na sosednjo hišo, blok … Paket z materiali za kolažiranje lahko prevzamete v DobriVagi ali pa vam ga pošljemo po pošti. Ustvarjene kolaže bomo zbrali v skupinskem zinu, ki bo svoje mesto našel tudi v naši ZINE VITRINE čitalnici

Obvezne predhodne prijave sprejemamo na naslov ema.kobal@dobravaga.si. Rok za prijavo je 20. 7. 2021. Za vas bomo pripravili paket z materiali za kolažiranje, ki ga lahko prevzamete v DobriVagi ali pa vam ga pošljemo po pošti. Nastale kolaže sprejemamo na naslov ema.kobal@dobravaga.si do 31. 7. 2021. Prispevke nam lahko pošljete tudi po pošti (Galerija DobraVaga, Adamič-Lundrovo nabrežje 5, 1000 Ljubljana) ali pa prinesete v galerijo.

V spodnjih objavah si lahko ogledate predstavitev kurirane izpostavitve v čitalnici kot tudi nekatere izpostavljene zine iz naše zbirke, v katerih lahko morda najdete navdih za svoj prispevek. 

20.–31. 7. 2021

Organizacija: DobraVaga/Kino Šiška

Predvaja se…