Vizualna umetnost

01. 09. 2016 - 21. 09. 2016

DAN ADLEŠIČ: FIKCIJA KOT FUNKCIJA (Cikel samostojnih razstav)

Intermedijski umetnik Dan Adlešič s scensko zastavljeno razstavo obiskovalca opominja, da je še vedno homo ludens (človek, ki se igra). Z združevanjem principov gledališča, oblikovanja in tehnologije razkriva ter spodbuja k stapljanju fikcije in realnega vsakdanjega življenja, ko užitek ob igri razigra naš um ter čute naproti k novim perspektivam in rešitvam ali zgolj bistroumnim

Intermedijski umetnik Dan Adlešič s scensko zastavljeno razstavo obiskovalca opominja, da je še vedno homo ludens (človek, ki se igra). Z združevanjem principov gledališča, oblikovanja in tehnologije razkriva ter spodbuja k stapljanju fikcije in realnega vsakdanjega življenja, ko užitek ob igri razigra naš um ter čute naproti k novim perspektivam in rešitvam ali zgolj bistroumnim nesmislom.    

FB dogodek>

Dan Adlešič (1990) se je po dveh spodletelih poskusih sprejemnih izpitov na AGRFT vpisal na ALUO, smer Unikatno oblikovanje. Tekom študija je prejel nagrado ESSL Art Award, bil na izmenjavi na Švedskem in se udejstvoval pri LJUDMILI. Po diplomi je vpisal magisterij Contextual Design na Design Academy Eindhoven na Nizozemskem, kjer je končal študij s projektom “Electricity is just like.. WOAH!”. Projekt je povezoval oblikovanje, performans, video, znanost, poezijo in humor. Svoje principe oblikovanja je decembra 2015 delil na Kitajskem preko delavnic in razstave v okviru studia Makkink&Bey, njegovi produkti pa so bili letos na ogled v galeriji Rossana Orlandi tekom Milanskega tedna oblikovanja. Nekaj njegovih del je trenutno razstavljenih v Design Museum Helsinki na razstavi z dvajsetimi drugimi priznanimi oblikovalci, ki delujejo v presečišču oblikovanja in umetnosti, konceptualne zasnove in one off izdelave. Kljub temu da ima v CV-ju že skoraj 40 skupinskih razstav v več kot 10 državah, je to zanj prva samostojna.

Kuratorica: Lara Plavčak

Kino Šiška razstavlja vsak dan od 12.00 do 23.00 (zgornje preddverje). Vstop prost.

Predvaja se…