Razstava

05. 06. 2018 - 03. 07. 2018

DobraVaga

umetnica na mesec

Dalea Kovačec: ALTERED DIARIES

Mlado umetnico, ki trenutno opravlja magistrski študij slikarstva, pri ustvarjanju zanima tema spomina in njegovo spreminjanje ter nezanesljivost. Altered Diaries je še vedno nastajajoča serija slikarskih del in dnevniških risb, v kateri izraža in rekonstruira podobe spominov. V procesu rekonstrukcije pa se ti spomini spreminjajo zaradi vpliva družbe, okolja ali preprosto zaradi minevanja časa.

Kot uvod v razstavo se bomo 5. 6. ob 18:00 srečali Z umetnico osebno. Vabljeni, da se pridružite pogovoru, ki ga bo vodila Ajda Ana Kocutar.

Dalea Kovačec (1993) je po končani Srednji šoli za oblikovanje v Mariboru začela študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Med dodiplomskim študijem je v sklopu študijske izmenjave obiskovala Akademijo za likovno umetnost v Varšavi. Leta 2016 je z diplomsko nalogo Prikrojeni spomini diplomirala na smeri Slikarstvo. Za serijo del v različnih medijih, ki so nastala v 1. letniku magistrskega študija (2016/2017), je prejela nagrado Univerze v Ljubljani, ALUO. Sodelovala je na skupinskih razstavah v galerijah Škuc, Equrna, GalerijaGallery, Media Nox in artKIT KIBLA ter bila del letošnjega festivala Svetlobna gverila.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…