Glasba

20. 10. 2017

Katedrala

CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES

+ Udo Brenner

Cory Henry, vrhunski klaviaturist in eden nosilnih članov trenutno najbolj vročega jazz funk kolektiva Snarky Puppy, s katerim je postal tudi trikratni grammyjevski nagrajenec, eden najboljših glasbenikov na hammondovih orglah svoje generacije in vsestransko nadarjen mojster, ki je med drugim sodeloval z Aretho Franklin, Kennyjem Garrettom, Bruceom Springsteenom in The Roots, prihaja prvič k nam v spremstvu svojih apostolov funka! Pete nam bo ogrel domači DJ Udo Brenner (Zeleno sonce).

Brooklynčan Cory Henry je za hammondove orgle prvič sedel že pri ranih dveh letih, kot izjemen talent pa je bil proti koncu najstniških let sprejet v redno spremljevalno skupino jazz legende Kennyja Garretta. Glasbena kariera ga je sčasoma pripeljala do zvedzniške jazz zasedbe Snarky Puppy, ki si je s svojo izpiljeno fuzijo jazza, gospela in R&B-ja prislužila tri grammyje (v letu 2014 za najboljši R&B nastop in v letih 2016 ter 2017 za najboljši sodobni instrumentalni album).

Tekom svoje kariere je Henry, poleg dela s Snarky Puppy in solo izdaj sicer tudi plodovit producent, v različnih vlogah sodeloval z zvezdniškim naborom izvajalcev, med drugim z Aretho Franklin, Bruceom Springsteenom, The Roots, Yolando Adams, Donniejem McClurkinom, Kirkom Franklinom, P. Diddyjem, Boyz II Men in NAS-om. S svojo karizmo in mojstrskim igranjem si je v tem času prek YouTubea in drugih družbenih omrežij pridobil množico navdušenih poslušalcev po celem svetu.

Oktobra nam bo v Šiški predstavil svojo najnovejšo strast, projekt Cory Henry and The Funk Apostles. Coryjevi apostoli so kitarist Andrew Bailie, bobnar Taron Lockett, klaviaturist Nick Semrad in basist Sharay Reed – cvetober izjemnih in vsestransko izkušenih glasbenikov, ki pod njegovim vodstvom v energičnem nastopu servirajo svež koktajl našpičenega funka, sodobnega jazza, klasičnega gospela, soula in R&B-ja, začinjenega s Henryjevim vokalom – oziroma, kot pravi sam: “Prihajamo. Povejte vsem. Komu vse? VSEM!”

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…