Glasba

20. 05. 2019

dvorana Komuna

uradni after festivala Jazz Cerkno

CENE RESNIK FREE STELLAR TRIO FT. ROB MAZUREK

Sveža mednarodna zasedba se je prvič predstavila javnosti na festivalu Jazz Cerkno lani. Trio igra improvizirano, free jazz glasbo in se spogleduje z zvočnimi potovanji znotraj samega polja improvizirane glasbe. Njihova glasba je energična, ritmično melodična, hkrati pa se oklepa tudi podrobnih, drobljivih zvočnih spektrov, tako da jih poslušalec lahko zazna in ob poslušanju začuti zvočno potovanje onkraj pričakovanega. Na Jazz Cerknem se je triu pridružil poseben gost Rob Mazurek. Ameriški trobentač, umetnik svetovnega kova, ki triu doda poseben zvočni pečat, t. i. “stelaroid”, ki pride iz njegove trobente.

Takratni koncert je v celoti posnet in bo izšel v obliki albuma Age Of Chaos za priznano portugalsko založbo Clean Feed.

Saksofonist Cene Resnik spada med dejavnejše glasbenike srednje generacije, saj igra v številnih, tudi mednarodnih zasedbah, kot je denimo Cene Resnik Quartet, s katero je objavil album pri založbi Clean Feed. Na njegov slog igranja vpliva tudi budistična praksa meditacije, ki jo prakticira vrsto let. Je del mednarodno priznanega tria Watch For Dogs, Mahakaruna Kvartet, “Jaz, Drevo”, Acamar Trio itd.

Pianist Giorgio Pacorig je predstavnik furlanske italijanske kreativne glasbene scene, dejaven na različnih glasbenih področjih. Igra in snema s številnimi znanimi imeni, kot je Tristan Honzinger, in v imenitni zasedbi Pipe Dream s čelistom Hankom Robertsonom. Je tudi del kolektiva Dobba Lab.

Bobnar Marko Lasič prihaja iz Vrtojbe in je končal šolanje bobnov pri Zlatku Kaučiču. Ima zelo energičen in eksploziven pristop k igranju bobnov. Sodeluje z različnimi  glasbeniki iz Italije in Slovenije v raznolikih medžanrskih zasedbah. S svojim bratom Samom vodi kolektiv Alchemichal Playgrounds.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…