Glasba

22. 02. 2017

dvorana Katedrala

BRGS – TENTET SLIŠNEGA ŽIVLJENJSKEGA TOKA

kompozicija za glasbo, premik in tišino v treh delih

Jaka Berger – Brgs, eden najustvarjalnejših slovenskih tolkalcev, improvizatorjev in kompozitorjev, predstavlja svoj do sedaj najambicioznejši projekt, s katerim obeležuje deseto obletnico izdaje svojega prvenca Brgstime.

Kompozicija Tentet slišnega življenskega toka je udejanjenje vseh njegovih izkušenj, njena izvedba pa je velik izziv tako za izvajalce kot za poslušalce. Gre za Bergerjev prvi avtorski projekt z večjo zasedbo.

Berger navdih za pričujoči projekt črpa iz misli o potovanju duš filozofa Alana Wattsa. Slednji v svojem delu opisuje pot, ki naj bi jo duša “zaživela” iz potrebe po znanju in izkušnji. Gre za krog, ki ga Berger s projektom Tentet slišnega življenskega toka skuša transformirati na raven zvoka in doživljanja glasbenika, prostora ter poslušalca.

Pri projektu bodo sodelovali vidni domači ustvarjalci, ki delujejo v polju sodobne improvizirane glasbe. Vsi avtorji so del aktivno razvijajoče se sredine mlajših glasbenikov, ki aktivno raziskujejo ter z inovativnimi pristopi prakticirajo kolektivno improvizacijo.

Zasedba: Vid Drašler, Jošt Drašler, Boris Janje, Domen Gnezda, Vitja Balžalorsky, Andrej Fon, Jure Boršič, Ana Kravanja in Samo Kutin.

Za tehnično izvedbo projekta skrbi Makis Ananiadis.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…