Vizualna umetnost

19. 10. 2021 - 03. 12. 2021

Galerija Kamera

VIII. BIENALE SLOVENSKE NEODVISNE ILUSTRACIJE – BIENALE NEODVISNIH

razstava

19. oktobra se v prostorih Kina Šiška prične VIII. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije – Bienala neodvisnih, ki tudi tokrat gosti 25 avtorjev pretežno iz Slovenije, ki ustvarjajo v medprostorih sodobne ilustracije, umetniških praks in oblikovanja.

Mlad avtorski nabor del različnih formatov, medijev in tehnik se ponovno povezuje v pestro in pisano razstavo. Publiki se tudi letos predstavlja pomemben segment avtorjev večinoma mlajše generacije, ki skozi vizualna dela utelešajo aktualni “feel” časa.

Letos so z nami Ana Maraž, Anamari Hrup, Andrej Praznik, Andrej Štular, Boris Beja, Ema Kobal, Ena Jurov, Lara Jeranko Marconi, Lene Lekše, Maja Poljanc, Marta Frei, Martin Ramoveš, Matic Babič, Mia Paller, Monika Slemc, MortisArt, Nina Kovačič, Nina Koželj, Nina Mrđenović, Patrik Dvorščak, Petja Kolenko, Sangara Perhaj, Tia Friedel, Veronika Vesel Potočnik, Vladislava Savic.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri raziskovanju pisanega vizualnega sveta!

Vstop prost vsak dan med 15:00 in 21:00.

Razstavo bodo spremljali dogodki:

19. 10. 2021 ob 19.45 / Kino Šiška: Avdiovizualni performans: Martin Ramoveš in Kristina Kokalj: Fascinantni prostori

Fascinantni prostori prehajajo skozi več medijev: Martin Ramoveš jih je sprva opisal v seriji besedil z nadrealističnim priokusom in nato po njih narisal ilustracije. Na glasbeno vizualnem performansu bo Kristina Kokalj omenjene ilustracije uporabila v VJ projekciji, ki bo potekala ob Ramoveševem kitarsko vokalnem nastopu.

> 19. 10.–1. 11. 2021 / Europlakat plakatna mesta: Risarske akcije v živo
> Digitalna razstava neodvisnih, oktober 2021

> 15 minut slave Online, november 2021

Več na bienaleneodvisnih.com in FB, IG

Organizacija: Tretaroka in Kino Šiška. S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

PCT POGOJI
Ob vstopu na prireditveni prostor v času javnih kulturnih prireditev je potrebno upoštevati veljavne javnozdravstvene ukrepe in s tem dokazila o PCT pogoju. Kot dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT se lahko predloži digitalno COVID potrdilo EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljeno s kodo QR (mobilna sporočila niso veljavna) ali se predloži drugo potrdilo oziroma dokazilo v skladu s predpisi, ki ga pristojna oseba preveri z vpogledom v to potrdilo oziroma dokazilo.

Predvaja se…