Vizualna umetnost

26. 09. 2013 - 22. 10. 2013

BIBA KOŠMERL: FORE SKOS (cikel mladih ustvarjalcev)

Današnja participatorna kultura krha pravila klasične fotografije ter vzpostavlja novo iskrenost v estetiziranju lastnega vsakdana. Tako postane prisvajanje sveta in iskanje prizorov preko fotografskega objektiva čarobno uokvirjanje banalne hipne realnosti, ki ji dodatno doživetost ponujata retronostalgična zrnatost in šum analognega formata. Fotografinja in grafična oblikovalka Biba Košmerl si je za takšno snapshot igro izbrala iskanje

Današnja participatorna kultura krha pravila klasične fotografije ter vzpostavlja novo iskrenost v estetiziranju lastnega vsakdana. Tako postane prisvajanje sveta in iskanje prizorov preko fotografskega objektiva čarobno uokvirjanje banalne hipne realnosti, ki ji dodatno doživetost ponujata retronostalgična zrnatost in šum analognega formata. Fotografinja in grafična oblikovalka Biba Košmerl si je za takšno snapshot igro izbrala iskanje nenavadnega in humornega v običajnem. Urbani aranžmaji kempa in kiča dopolnjujejo pisanost spontanih kostumografskih scen v družbi prijateljev, znancev, mimoidočih, napihljivih ali nagačenih živali ter opominjajo na zabavnost same minljivosti. Kaj drugega bi le lahko pomenila sredi ulice prevrnjena škatla razbitih krožnikov kot sporočilo vesolja, da si je to sekundo treba zapomniti za vedno?

http://bibakosmerl.tumblr.com/

Kiosk z novim enomesečnim razstavnim ciklom odpira svoj prostor najrazličnejši aktualni umetniški produkciji mlajše generacije. V vlogi kuratoric se bosta preizkusili mladi umetnostni zgodovinarki Marija Brklje in Lara Plavčak, ki želita predstaviti umetnike širših vizualnih področij, zanimivih projektov in novega ustvarjanja na poti do njihove uveljavitve, ter tako vzpostaviti prostorsko stalnico možnosti raziskovanja in priložnosti reprezentacije. Ideje in predloge zbirata na: kiosk@kinosiska.si.

Organizacija: Kino Šiška

Predvaja se…