Glasba

16. 01. 2021

Kino Šiška

balans

spletni prenos koncerta

Zvedava postpankovska zasedba balans, eni najbolj vidnih predstavnikov domačega glasbenega podtalja zadnjih let, bo s svežim šestim albumom sam pravm v živo nastopil v našem spletnem prenosu. Vklopite naprave ter se potopite v njihovo igrivo lo-fi intimo!

Bend balans, ki sta ga v podtalju leta 2013 kot duo ustanovila karizmatična pevka Kristin Čona, “ki spomni na Nico ali Grace Slick in hudomušni basist Andrej Pervanja, “nekakšen Esad Babačić nove generacije”, je v letih obstoja ne le nanizal presenetljivo obsežno diskografijo, temveč se razvil v zelo impresivno in intrigantno zverinico. Kljub minimalizmu tako v postavi kot v izrazu zasedba neumorno raziskuje in balansira (hehe) različne glasbene elemente, od noise popa, krautrocka, postpanka, psihedelije itd., vse prežeto z iskrivim samozavedanjem o absurdnosti, no, vsega. Prilično tem časom, ni kaj.

Vzporedno z glasbenim je šibal tudi karierni razvoj. Bend, ki si med drugim lasti laskave nazive nekdanjih Klubskih maratoncev ter Talentov mreže INES leta 2020, je koncertiral, kolikor je bilo v pandemičnih časih pač možno – sprva v živo v živo, npr. na festivalih MENT in Waves Vienna, nato pa v živo prek spleta, med drugim tudi za naš Štream, za španski MonkeyWeek in za britanski Liverpool Sound City. Novembra 2020 je sledila še njihova bržkone najbolj dovršena plošča do sedaj, prva pri založbi KAPA. Okrepljena z vizualijami sodobnega umetnika Alessandra Di Giampietra bo v središču pozornosti tudi v Šiški.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.
Če želite eno izmed kupljenih vstopnic poslati prijatelju_ci, imate to možnost do 2 uri pred začetkom koncerta.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajočo še bolj podprli.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…