Glasba

14. 09. 2017

dvorana Komuna

BAD BREEDING

+ Nikki Louder

V Šiškino malo dvorano prihaja po mnenju kritikov trenutno najboljši punk bend v Veliki Britaniji, Bad Breeding! Namesto odpadlih Dope Calypso bodo vskočili domači noise rock junaki Nikki Louder.

Punk skupina Bad Breeding je na britansko glasbeno sceno treščila kot jezna pest v obraz nepravične in izkoriščevalske družbenopolitične ureditve. Črpajoč iz anarhističnih idej, besa zapostavljenega delavskega razreda in hardcora stare šole, kratki šusi kitarskega trušča in razjarjenih besedil služijo kot kritika in budnica hkrati, piko na i pa doda divji, nebrzdan nastop v živo, zaradi katerega je The Quietus četverico označil za “eno najbolj navdušujočih koncertnih zasedb v državi”. Fantje, ki so se med drugim kalili tudi na turnejah z Mastodon in Metz, v Šiško prihajajo z letošnjo drugo ploščo Divide, posneto v kaotičnem obdobju negotovosti po referendumu o brexitu.

Kamniški trio Nikki Louder je na naših tleh – pa tudi v širši regiji – sinonim za vrhunski noise rock zažig in prijetno kaotične koncerte. Na Balkanu dobro poznani varovanci založbe Moonlee so obredli tudi Centralno Evropo in Veliko Britanijo, njihov energičen izliv hrupa na festivalu MENT Ljubljana pa je John Robb (Louder Than War) opisal kot čudovite sanje, v katerih se srečajo Rudimentary Peni, Shellac in The Ex.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…