Vizualna umetnost

20. 01. 2021

Kino Šiška

Artist talk – Nina Goropečnik

zoom spletni dogodek

 Vabljeni na predstavitev in pogovor z Nino Goropečnik, ki ju bomo prenašali preko Zoom kanala v sredo, 20. 1. 2021 ob 17.00. Na spletnem dogodku bo ustvarjalka govorila o svojih performansih, ki so nastajali med letoma 2015 in 2019, in o razstavi Umetnica na mesec: ki se (še) ne vidi v DobriVagi.

Za udeležbo na dogodku je potreben klik na Zoom povezavo, s katero se na dan dogodka ob 17. uri vključite v prenos.

Nina Goropečnik se v svoji praksi ukvarja z odnosom med zasebnim in javnim ter raziskuje meje performansa in njegove dokumentacije. Na razstavi ki se (še) ne vidi predstavlja sledi performativnih akcij, v katerih je gledalcem v njim nerazumljivem jeziku pripovedovala intimne zgodbe. Njeno delo zapleta trenutek, ko nekaj postane vidno, saj se umetnica v njem igra z razkrivanjem in prikrivanjem.

O UMETNICI:

Nina Goropečnik (1993) je leta 2017 diplomirala na oddelku za kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje podiplomski študij. Je predstavnica mlajše generacije umetnikov, ki delujejo v polju performansa. Samostojno je svoja dela razstavila v galeriji DLUL (Ljubljana, 2020) in sodelovala na več skupinskih razstavah, med drugimi v galeriji Verksmiðjan á Hjalteyri (Hjalteyri, Islandija, 2018), v Layerjevi hiši (Kranj, 2018), in na DA! Festivalu (Zagreb, 2017). Leta 2019 je imela predstavitev svoje umetniške prakse v galeriji P74 v sklopu projekta Moja zgodba. Od tega leta naprej pa je tudi del kolektiva Galerije 7:069, ki se osredotoča na razstavljanje mlajše študentske produkcije.

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Dostop prost.

Predvaja se…