Vizualna umetnost

01. 06. 2021 - 25. 07. 2021

Galerija DobraVaga

MENT 2021

appointMENT 5.0

Zmenek na slepo mladih lokalnih umetnikov z nastopajočimi MENTa

1. junij 2021, 18.00 @ dvorišče DobreVage pod mostom

VSTOP PROST

Prodajno razstavni projekt glasbenih plakatov appointMENT je nastal leta 2016 v želji po razširitvi vizualnega sklopa festivala ter hkrati po obuditvi in prevpraševanju same forme glasbeno-umetniškega plakata. Tudi pri letošnji ediciji je ustvarjalcem in ustvarjalkam pri snovanju plakatov kot glavni vir navdiha služila glasba nastopajočih na festivalu MENT.
S peto edicijo se navezujemo na potenciale in možnosti razstavljanja na prostem. V časih, ko so potrebni novi premisleki prikazovanja umetniških del, se projekt appointMENT iz galerijskih prostorov seli na zunanje površine in ulice. Plakati bodo zavzeli več različnih mestnih površin in se tako ponovno znašli v svojih primarnih vlogah kot sredstvo, ki nagovarja naključne mimoidoče. Mladi lokalni umetniki in umetnice, s katerimi se v tokratni ediciji srečujemo prvič, so se izdelave plakatov lotili na raznolike načine skozi medije fotografije, ilustracije, slikarstva in grafičnega oblikovanja. S svojimi edinstvenimi likovnimi govoricami so tako ustvarili bogate vizualne pripovedi, ki odražajo pestro glasbeno paleto letošnjega festivala.

Sodelujoče umetnice in umetniki: Dora Benčevič, Matic Brinc, Julija Brudar, Oskar Cergolj, Patrik Dvorščak, Nuka Horvat, Asiana Jurca Avci, Ana Karlin, Neža Knez, Bor Kokelj, Lenča Malec, Jaša Muller, Nik Erik Neubauer, Tina Ocvirk, Matic Pandel, Anja Paternoster, Fiona Sivka, Sara Skenderija, Farah Sara Kurnik, Jaka Teršek, Sonja Tomič, Lea Topolovec, Ava Tribušon Ovsenik, Bor Urh, Nastja Utroša, Tim Winkler, Luna Woelle, Lucija Zucchiati

Kuratorke: Urška Kleindienst, Lara Mejač, Dora Trček
Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.
Organizacija: DobraVaga | MENT Ljubljana | Kino Šiška

Predvaja se…