Glasba

22. 12. 2020

Kino Šiška

Anja Bukovec

spletni prenos koncerta

Najuspešnejša slovenska violinistka Anja Bukovec bo svoj tradicionalni novoletni koncert letos izvedla na poseben način, primeren posebnemu času v posebnih razmerah – v neposrednem spletnem prenosu iz naše dvorane.

Mednarodno priznana glasbenica Anja Bukovec je najuspešnejša slovenska violinistka. Njene plošče klasične glasbe so dosegle vrh prodajnih lestvic. V bogati karieri je sodelovala z izjemnimi domačimi glasbeniki in umetniki Janezom Matičičem, Urošem Lajovicem, Markom Letonjo, Antonom Nanutom, Janezom Lotričem, Borisom Cavazzo, skupino Terrafolk idr. Sodelovala je tudi z mednarodno priznanimi glasbeniki En Shaom, Alanom Buribayevim, Timothyjem Redmondom in večkratnim dobitnikom nagrade BAFTA Christopherjem Gunningom ter z vrhunskimi svetovnimi pop izvajalci Die Fantastichen 4, Marlo Glen, Marquejem, Jeffom Healeyjem idr. Nastopila je tudi za številne domače in evropske osebnosti, med drugim tudi za Njeno veličanstvo, britansko kraljico Elizabeto II.

Tokrat ji bo v veliko čast nastopiti za vas. V posebnem, božičnemu času prilagojenem programu boste iz topline doma lahko uživali v znanih klasičnih delih Antonina Dvořáka, Gabriela Fauréja, Johanna Straussa, Tomasa Albinonija, Alojza Srebotnjaka, Janija Goloba idr.

Anjo bo na klavirju spremljala mlada pianistka Ana Semič Bursać, prejemnica Škerjančeve in Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani, nekdanja asistentka na Akademiji za glasbo v Ljubljani in profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Anja Bukovec igra na violino Katharine Abbuehl (cremona-violins.com).

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajočo še bolj podprli.

Organizacija: Kino Šiška v sodelovanju z Hommage Artists.

Predvaja se…