Glasba

26. 09. / čet / 21:00

dvorana Komuna

AMNESIA SCANNER + CoH + patten

koncert v sklopu festivala SONICA

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

festivalska vstopnica 35 €

Kino Šiška in Festival SONICA 2019: VARUHI predstavljata AMNESIA SCANNER (live AV)
, CoH (live) in 
patten (live AV).

K nam končno prihaja enigmatičen berlinski duo Amnesia Scanner, ki navdušuje s spajanjem dekonstruiranih klubskih zvokov in pop melodij. Pozornost sta že na začetku zbudila z bizarnimi glasbenimi filmi, ki spominjajo na internetne sanje umetne inteligence, svojo vizijo pa sta utrdila na lanskem prvencu Another Life, ki je izšel pri kultni berlinski založbi PAN.

CoH oziroma “son” je ruski avantgardist, ki že dobri dve desetletji v relativni izolaciji na Švedskem prečiščuje svoj zvok. Tesno je povezan z založbama Raster-Noton in Editions Mego. Njegovi zadnji dve izdaji iz leta 2017 Cohgs in Coh Plays Everall sta morda njegovi najboljši. Znan je po sodelovanjih s člani skupine COIL, s Petrom Christophersonom pa sta tudi ustanovila skupen projekt Soisong.

patten je londonski projekt, znan po navdušujočih avdio-vizualnih nastopih v živo. V znanstvenofantastično zvenečih konceptih se mešajo vplivi footworka, techna in dekonstruiranega klubskega ter sodobnega britanskega elektronskega miljeja. Zadnji celometražec Ψ (“psi”) je izšel pri založbi Warp. Letos ga predstavlja Platforma SHAPE.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti. Koprodukcija: Kino Šiška.

Predvaja se…