Glasba

26. 11. 2020

Kino Šiška

AKA NEOMI

spletni prenos koncerta

Z nami so bili ob začetku leta in tudi ob koncu bodo – domači pop tenkočutneži AKA Neomi nam bodo ob povratku po januarski predstavitve svoje druge plošče v ekskluzivnem spletnem prenosu predstavili svež material s prihajajoče kratkometražne izdaje, na kateri se z bolj poudarjenimi ritmi približujejo področju plesne glasbe.

Po uspešni vrnitvi ljubljanske zasedbe AKA Neomi ne le na domačo, temveč prek nastopov na festivalih MENT Ljubljana, Westway LAB in Waves Vienna ter v sklopu mreže INES tudi na tujo sceno, kronani z izdajo čudovitega drugega albuma Beautiful Disasters, bend ni miroval. Preverjeno estetiko močnih skladb in božajočega vokala Saše Vipotnik, večdimenzionalnih zvočnih krajin Maria Babojeliča  in Igorja Matkoviča ter brezkompromisnih gruvov Dejana Slaka in Marka Grubarja so z bolj organskim pristopom k ustvarjanju glasbe razvili v smer krajših oblik in močnejših ritmov ter jo približali plesni glasbi. Svoj osveženi zvok bodo predstavili na prihajajočem EP-ju, še prej pa mu bomo lahko prisluhnili v ekskluzivnem spletnem prenosu iz naše dvorane.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni hibridni koncert potekal predvidoma le v neposrednem plačljivem prenosu na platformi DICE, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…