Vizualna umetnost

24. 02. 2014 - 03. 03. 2014

ADA HAMZA: WELCOME TO CALIFORNIA (fotografska razstava)

Ada Hamza je mlada fotografinja, ki v prostem času končuje študij prava. Svojo fotografsko pot je začela pred štirimi leti in v tem obdobju se je počasi začela uveljavljati v domačem okolju in mednarodnih vodah. Fotografije je objavljala v različnih publikacijah, revijah in knjigah, od Argentine do Tajvana. Razstava Welcome to California predstavlja serijo fotografij, ki so

Ada Hamza je mlada fotografinja, ki v prostem času končuje študij prava. Svojo fotografsko pot je začela pred štirimi leti in v tem obdobju se je počasi začela uveljavljati v domačem okolju in mednarodnih vodah. Fotografije je objavljala v različnih publikacijah, revijah in knjigah, od Argentine do Tajvana.

Razstava Welcome to California predstavlja serijo fotografij, ki so nastale med poletnim potovanjem po ZDA. Navdušenost nad velikostjo, mogočnostjo, razprostranostjo kalifornijske pokrajine in urbanih področij je pustila sled na 35-milimetrskem filmu. Fotografije prikazujejo utrinke iz omenjene zvezne države skozi okno avtomobila na šestpasovnici, obkroženi z nekaj desetmetrskimi elegantnimi palmami, ki se leno pretegujejo v roza meglici. Ali ste vedeli, da ima LA najlepše sončne zahode ravno zaradi onesnaženosti s smogom?

http://adahamza.com/

Predvaja se…