Glasba

21. 02. / pet / 20:00

dvorana Komuna

5K HD

Predprodaja 10 €

Na dan 12 €

s popustom 8 €

Nekonvencionalni avstrijski pop sestav 5K HD, “eden osupljivejših aktov festivala” (Radio Študent), se pod vodstvom dobre znanke ljubljanskih odrov Mire Lu Kovacs po nastopu na MENTu 2018 vrača v Ljubljano. Tokrat prihaja z novo ploščo, težko pričakovanim naslednikom prvenca And To In A, poimenovanim High Performer.

Le par tednov zatem, ko nas bo z novo superskupino My Ugly Clementine spet obiskala v okviru festivala MENT Ljubljana, se bo glasbenica Mira Lu Kovacs nežnega glasu in jeklenega jedra ponovno mudila v naših krajih, tokrat s svojo prvotno superzasedbo 5K HD. V njej je pevka priznane zasedbe Schmieds Puls, ki je prav tako že nastopila na MENTu, združila moči z džezerji Kompost 3, skupni prvenec And To In A pa je 5K HD nemudoma izstrelil v ospredje avstrijske glasbene scene.

Bend, ki z eno nogo suvereno stoji v nalezljivem, intimnem popu, z drugo pa v virtuozni eksperimentali, se je po daljšem obdobju koncertiranja s podobno svobodomiselnim pristopom lotil tudi svojega drugega albuma High Performer. Ta je pri avstrijski založbi Ink Music izšel septembra, v Šiški pa si ga bomo v živo privoščili konec februarja.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…