Vizualna umetnost

08. 05. 2019 - 01. 06. 2019

Galerija DobraVaga

36 MOUNTAINS

razstava ob 3. obletnici galerije DobraVaga

36 Mountains je mednarodni festival ilustracije, ki se vsako leto odvija v Zagrebu. Njegovo glavno poslanstvo je približati sodobno ilustracijo in risbo širšemu občinstvu, predstaviti kvalitetno hrvaško in mednarodno likovno produkcijo ter pri tem prepoznati in izpostaviti mlade perspektivne umetnike.

V DobriVagi bodo v okviru praznovanja 3. obletnice galerije pripravili prodajno razstavo avtorskih grafik umetnikov, ki so razstavljali tudi v sklopu festivala.

Sodelujoči umetniki in umetnice: Nevena Aleksovski, Jelena Bando, Rina Barbarić, Srđa Dragović, Mina Fina, Davor Gromilović, Olle Halvars, Boris Hoppek, Ena Jurov, Dunja Janković, Tea Jurišić, Monika Lang, Ivan Marković, Krunoslav Nemčić, Tomas Nilsson, Damir Sobota, Sanja Stojković, Anja Sušanj, Tena Letica Tkalčević.

Za uvod v program 3. obletnice galerije DobraVaga vabimo ob 17:00 na odprtje razstave Jelene Bando Usoda v okviru TAM-TAM Ulične galerije na Vegovi.

Vstop prost.

Organizacija: Kino Šiška. Rezidenco umetnikov in umetnic je omogočil Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Predvaja se…