Glasba

23. 03. 2016

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO: Samo Kutin (SI) – Boris Baltschun (DE)

V tretjem delu cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO bosta nastopila Samo Kutin in Boris Baltschun. Samo Kutin bo nastopil s skladbo Priprto, v kateri bo improviziral in raziskoval zvočnosti glasbila hurdy gurdy povezanega na različne predmete in resonaterje. Boris Baltschun, ki prihaja iz Berlina pa bo v skladbi Aliquots raziskoval odnos postavitve in opazovalca (izvajalca) na

V tretjem delu cikla ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO bosta nastopila
Samo Kutin in Boris Baltschun.

Samo Kutin bo nastopil s skladbo Priprto, v kateri bo improviziral in raziskoval zvočnosti glasbila hurdy gurdy povezanega na različne predmete in resonaterje.

Boris Baltschun, ki prihaja iz Berlina pa bo v skladbi Aliquots raziskoval odnos postavitve in opazovalca (izvajalca) na dva zvočna generatorja.

Skupno delo AA (Ajar Aliquots) bo sinteza njunih solo skladb v izvedbi dveh mojstrskih improvizatorjev.

O avtorjih:

Samo Kutin (1982) je znan po uporabi nekonvencionalnih ali lastnoročno izdelanih inštrumentov, vodi glasbene delavnice za otroke in sodeluje v raznolikih glasbenih skupinah. Na polju neidiomatske improvizacije raziskuje zvočno hrupni potencial hurdy-gurdyja, ki ga poleg učinkovitih preparacij ozvočuje prek kontaktnih mikrofonov in akustičnih resonatorjev, kot so vzmeti in sodi.

Boris Baltschun, po formalni izobrazbi skladatelj in pianist, je interdisciplinarni umetnik, ki ustvarja instalacije, radijska dela in performanse. Svoje delo predstavlja tudi na solističnih nastopih, na katerih uporablja računalnik, analogne sintetizatorje in orgle. Je član kolektiva The Pitch in štiriindvajsetčlanske zasedbe Splitter Orchester.

FB dogodek>

Organizacija CONA zavod v sodelovanju s Kinom Šiška.

Program zavoda CONA podpira Mestna občina Ljubljana. ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO podpira Ministrstvo za kulturo RS.

Predvaja se…