Glasba

22. 07. 2020

Kavarna Kino Šiška

poletje v šiški 2020

ДЕVА (HU)

brezplačen koncertni cikel

Дeva je v celoti DIY solo projekt 19-letne Dorine Takács iz Budimpešte. Glasba ima že od nekdaj veliko vlogo v njenem življenju (pevski zbori, bendi in mjuzikli), zdaj pa je začutila, da je napočil čas, da vzame stvari v svoje roke in naredi vse sama. Sama piše in producira svoje skladbe, poje ter ustvarja naslovnice. Njen izraz zaznamujejo elegantni atmosferični zvoki, utripajoče bas linije in polifonične mantre, ki jih navdihujejo čarobne madžarske ljudske pesmi. S svojim solo projektom skuša podreti meje med različnimi glasbenimi žanri in popeljati naše duhove v višave.

Poletje v Šiški je niz brezplačnih večernih koncertov, s katerimi vam v Šiški pomagamo pregnati poletno mrtvilo. Ob lepem vremenu se bomo z osvežilno pijačo v roki ohlajali na letnem vrtu Kavarne Kina Šiška, v primeru, da nam jo zagode dež, pa bomo v glasbi uživali udobno nameščeni na kavče v našem preddverju. Dobrodošli na Poletje v Šiški!

Vstop prost.

Organizacija: Kavarna Kino Šiška in Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…