Glasba

26. 10. 2022

dvorana Komuna

NOAIR

predstavitev nove plošče

Obetavni Primorci NOAIR se po skoraj dveh letih vračajo na odre! Domači rock bend svetovnega formata, ki si je naš oder že delil z zasedbami, kot so Peter, Bjorn and John, MRFY in Jonathan, nam bo ob povratku predstavil svoj novi album Square.

Domača zasedba NOAIR že vrsto let jadra po različnih indie vodah in skozi različne izkušnje, žanre in projekte krepi svoj glasbeni apetit. Na svoji ustvarjalni poti od alternativnega popa do surovega indie rocka ne izključuje elektronski vplivov, končna žanrska zmes pa svojo estetiko tako gradi na sodobnem zvoku, kar so dokazali tudi s prvencem Existential in drugim albumom Superhuman. Slednji med drugim vsebuje hitič »Colours«, prinesel pa jim je tudi laskave beseda Jureta Longyke ob nastopu v njegovi oddaji Izštekani: »Dobili smo rock bend svetovnega kova, ki ne razočara v nobenem rock klubu, komunikativnost in lepota glasbe pa mu utirata pot tudi v množične medije.«

NOAIR se v Kino Šiška, kjer so si oder delili z zasedbami Peter, Bjorn and John, Koala Voice, MRFY in Jonathan, vračajo že četrtič. Leta 2019 so nastopili tudi na festivalu MENT Ljubljana, ki jih je pripeljal tudi do festivala Waves Vienna na Dunaju. Pandemični premor zatem so izkoristili za pripravo tretje plošče Square, ki nam jo bodo v živo predstavili konec oktobra.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…