Razglas

DobraVaga x Zine Vitrine

05. 07. 2022

8. mednarodni zin poziv: z veseljem naznanjamo, da DobraVaga tudi letos prireja mednarodni zine natečaj, tokrat že osmi po vrsti. Vljudno vabimo zainteresirane ustvarjalke in ustvarjalce, da nam do 20. septembra 2022 pošljejo svoje prispevke.

Zini_

Zini, ki so se začeli pojavljati v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja, še danes predstavljajo medij, s pomočjo katerega z javnostjo komunicirajo in se izražajo umetniki, člani subkultur ipd. Nastali so kot alternativa tiskanim mainstream medijem, kar je ena izmed nalog, ki jo opravljajo še danes. Zini še vedno presenečajo v svoji raznovrstnosti izdelave in videza, pestrosti funkcij in tematik. Ostajajo pristna oblika komunikacije, ki se neprestano razvija, širi in oblikuje. Po njih posegajo zelo različne generacije, zin kot medij pa je postal priljubljen zlasti pri mladih ustvarjalcih. 

Natečaj_

Izmed avtorjev vseh prispelih zinov bomo izbrali enega, ki bo povabljen k razstavnemu projektu v Kinu Šiška (podprt z razstavnino 300 evrov bruto) ter koprodukciji tiska zina v dogovorjeni nakladi (do 30 izvodov). Avtorji posebej izstopajočih zinov bodo povabljeni k predstavitvi v okviru samostojne honorirane razstave v okviru programa ZINE VITRINE v galeriji DobraVaga.

Prispele zine bo pregledala in se o njih posvetovala strokovna žirija v sestavi umetnikov in kuratorjev, ki so dejavni na področju zinov. Žirijo bodo sestavljali Lin Gerkman, Alin Kostiov, Ema Kobal in Maša Žekš.

Prijava_

* ime in priimek avtorja oz. avtorjev

* kontakt (e-mail, spletna stran, profili socialnih omrežij, če ti izražajo avtorjevo umetniško ustvarjanje)

* naslov zina z letnico nastanka 

* oštevilčen izvod zina (npr. 7/15)

* kratek opis zina (do 500 znakov s presledki)

* če je bil zin predhodno uporabljen ali vključen v kakšne druge projekte, navedbo le-teh

 Zine pošljite na naslov:

Galerija DobraVaga

Adamič-Lundrovo nabrežje 5

1000 Ljubljana (s pripisom ZA ZINE VITRINE)

… ali prinesite v DobroVago v času delovanja. Avtorji bodo o rezultatih obveščeni konec oktobra 2021 po elektronski pošti. Vsi prispeli zini bodo arhivirani v javni zin čitalnici ZINE VITRINE, ki se nahaja v galeriji DobraVaga.

Prejetih zinov ne vračamo!

Za vse dodatne informacije pišite na: ema.kobal@dobravaga.si

Rok za oddajo: 20. september 2022

Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga

Predvaja se…