Glasba

17. 06. 2016

ŠPIL LIGA: FINALNI ŠPIL SEZONE 2015/16

Letošnja Špil liga se počasi bliža koncu. Ostalo nam je le še finale, na katerem bosta s svojimi glasovi o prvaku sezone 2015/2016 odločila strokovna komisija in občinstvo. Skozi štiri tekmovalne večere in dve polfinali so mlade glasbenike z strokovnim ušesom spremljali Tomaž Pezdirc (Radio Terminal), Klavdija Kopina (MMC), Toni Cahunek (RTV) in Robi Bulešić

Letošnja Špil liga se počasi bliža koncu. Ostalo nam je le še finale, na katerem bosta s svojimi glasovi o prvaku sezone 2015/2016 odločila strokovna komisija in občinstvo. Skozi štiri tekmovalne večere in dve polfinali so mlade glasbenike z strokovnim ušesom spremljali Tomaž Pezdirc (Radio Terminal), Klavdija Kopina (MMC), Toni Cahunek (RTV) in Robi Bulešić (SAE Institute Ljubljana).

Poslanstvo Špil lige je širjenje obzorij in nabiranje dragocenih odrskih izkušenj. Finalni večer bo za štiri preostale skupine že tretji nastop v okviru letošnje sezone.

Še rosno mladi In The Attic, ki prihajajo z British International School of Ljubljana, so z mednarodno zasedbo in mehkejšo različico rocka, ki ga vsake toliko nadgradijo z violino, vnesli svežino v zvok Špil lige. Teenagers s svojo glasbo in karizmo kažejo, da je rock glasba na primorskem res najbolj doma, Infected pa s svojim energičnim nastopom spravijo na noge še tako ravnodušno publiko. Skoraj bi se zgodilo, da bi vsi finalisti Špil lige imeli žensko vokalistko, a so škofjeloški rokerjii Attic Mist med potekom Špil lige poskrbeli za spremembo. V novi zasedbi so brez težav v polfinalu navdušili žirijo in si prišpilali pot v finale.

Špil liga v okviru programa CUK Kino Šiška ponuja srednješolskim glasbenikom in glasbenim skupinam širom Slovenije možnost nastopa v Ljubljani, kjer imajo na voljo profesionalno ekipo, končni zmagovalec pa prejme nagrade, ki mu še nadalje omogočijo razvoj kariere.

Zmagovalec bo med drugim posnel tri komade s pomočjo SAE Institute Ljubljana, obeta se mu nastop v Kinu Šiška, vsi člani skupine pa bodo nagrajeni s 50% off na naročnino ORTO ELASTIK paket.

Vedno s ŠPIL LIGO:
Facebook
Spletna stran
Twitter
▶ Instagram: @spilliga

Predvaja se…