Glasba

05. 06. / tor / 20:00

Komuna

WOLF PARADE

Predprodaja 12 €

Na dan 14 €

s popustom 9.6 €

Izjemno vpliven kanadski indie rock kvartet Wolf Parade pod taktirko Spencerja Kruga (Sunset Rubdown) in Dana Boecknerja (Handsome Furs, Divine Fits, Operators) se po daljšem premoru končno vrača z novim, pri založbi Sub Pop izdanim albumom Cry Cry Cry. Ta potrjuje, da sta tako omenjena glasbenika kot zasedba na vrhuncu ustvarjalnih moči, zato ne zamudite priložnosti videti zasedbe v živo v Ljubljani prvič po sedmih letih.

Vokalista in glasbenika Dan Boeckner in Spencer Krug sta s svojimi zgoraj navedenimi projekti med gonilnimi silami razmaha kanadske indie rock scene v tem tisočletju. Njun skupni paradni konj je zasedba Wolf Parade, ki je v obdobju od 2003 do 2010 pri založbi Sub Pop izdala tri odlično sprejete albume – At Mount Zoomer, Expo 86 in seveda eno najboljših in najbolj vplivnih plošč tega tisočletja, prvenec Apologies to the Queen Mary –, med drugim nastopala z Arcade Fire in Modest Mouse, nato pa odšla na premor. Leta 2016 je četverica razveselila zveste privržence s ponovno združitvijo sil, lani pa še z izdajo novega, četrtega albuma.

Cry Cry Cry nadaljuje z bendovo uspešno formulo premišljenih besedil, nabrušenih sintov, progovsko obarvanih kitarskih poudarkov, izvrstne ritem sekcije in dvojnih vokalnih izrazov, ki se iskreno lotevata tem, kot so minljivost, ljubezen in Donald Trump – pa četudi skozi prizmo smrti Leonarda Cohena dan pred ameriškimi volitvami. Pri medijih, kot sta Drowned in Sound ter The Skinny, so povratek pozdravili z navdušenjem in ploščo označili celo za najboljšo po prvencu, prekaljeni glasbeniki pa tudi na odru še vedno pripravijo nastop, kot se šika. Priporočamo, da si kar takoj označite junijski datum – če boste zamudili koncert, boste namreč lahko le še jokali jokali jokali.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…