Glasba

06. 11. / pon / 20:00

Komuna

UNSANE

Early bird (11. 09.) 12 €

Predprodaja 14 €

Na dan 16 €

V Ljubljani bo prvič zarohnela kultna zasedba Unsane! Newyorški trio je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja z vpeljavo hardcore in metal elementov nepovratno spremenil zven noise rocka, na našem odru pa bo predstavil najnovejšo ploščo, pri cenjeni založbi Southern Lord septembra letos izdano Sterilize.

Unsane je z bolj agresivnim, prvinskim pristopom trušč zasedb, kot so Einstürzende Neubauten, Swans in Sonic Youth, cepil s hardcorovsko neposredno preprostostjo, pri tem pa ob boku bendov The Jesus Lizard, Helmet, Melvins, Today Is The Day, Tad in drugih definiral zvočni izraz legendarne založbe Amphetamine Reptile. Plošče, kot so Unsane, Scattered, Smothered & Covered in Occupational Hazard še danes veljajo za klasike podtalnega hrupa, bend pa je svojo diskografijo nazadnje obogatil z leta 2012 izdano Wreck ter kritikom in poslušalcem dokazal, da je še vedno v izvrstni formi.

Po petih letih je čas za divji povratek in nov, osmi, studijski izdelek – septembra nas doleti Sterilize, album, ki ne skopari z uničujočimi riffi in neizprosnostjo. Z deseterico novih skladb bo trojica slaba dva meseca pozneje prvič na preizkušnjo postavila Šiškine temelje, pri tem pa poskrbela za zvočni šus, ki vam bo še dolgo odzvanjal v ušesih.

Organizacija: Kino Šiška.

Drugi dogodki v Kinu Šiška

Predvaja se…