Music

08. 02. 2017

Katedrala Hall

Pasja procesija

Koncertna uprizoritev izbora pesmi za otroke pesnice Svetlane Makarovič.

Številnim generacijam staršev in otrok v ušesih odzvanjajo in domišljijo spodbujajo pesmi Svetlane Makarovič, katerih teme so drugačnost, drugost in tujost osrednje teme. In to so teme, ki žal znova postajajo vse bolj pomembne. Zato jih bomo obudili in povezali v Pasji procesiji, koncertni uprizoritvi izbora Svetlaninih pesmi za otroke. Otroške pesmi bodo v sodobnih aranžmajih Uroša Buha peli izvrstni vokalisti Slovenskega mladinskega gledališča. Povezovali jih bodo s pripovedjo, ki bo otrokom približala žgoče teme sveta, ki nas obkroža, in spodbudila premislek o vprašanjih povezovanja in sprejemanja drugačnosti.

Dejavnost po predstavi: Koncertu bo v dvorani Komuna sledila Sezamova magina ustvarjalna delavnica z Rado Kikelj Drašler in Ino Fakin.

Predstava bo potekala v okviru 9. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri.

Besedila: Svetlana Makarovič in Jure Novak; režija: Jure Novak; glasbena izvedba: Uroš Buh, Vid Drašler, Rok Šinkovec, Jošt Drašler, Matjaž Ugovšek; petje in igra: Damjana Černe, Anja Novak, Ivan Peternelj, Blaž Šef; animacija in scenografija: Leon Vidmar; saksofon: Nace Kogej; koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Center urbane kulture Kino Šiška

*PREVZEM VSTOPNIC*

Brezplačne vstopnice bodo na voljo v soboto, 14. januarja 2017, med 11.00 in 16.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11.

Vsak odrasel obiskovalec lahko prevzame vstopnice za največ tri prireditve, vendar ne več kot pet za vsako.

Vstopnic za prireditve na Bobrih 2017 ni mogoče rezervirati!

Po navedenem datumu bodo morebitne preostale vstopnice na voljo v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5; odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah od 10.00 do 13.00.

Več informacij o prevzemu vstopnic je na voljo tukaj.

Spletna stran festivala Bobri>
P
rogramska knjižica festivala Bobri: PDF // e-PDF

Now playing...