Glasba

06. 10. / sre / 20:00

dvorana Katedrala

MUDHONEY – odpovedano

Predprodaja 18 €

Na dan 22 €

s popustom 14.4 €

Legendarni grunge pionirji in veterani znamenite založbe Sub Pop, sarkastični garažni zajebanti Mudhoney, se vračajo v Šiško s svojo deseto ploščo, Digital Garbage, v žepu!

Dogodek je odpovedan. Že kupljene vstopnice lahko vrnete preko eventim.si. Navodila so navedena spodaj.

VRAČILO KUPNINE ZA ODPOVEDANE IN PRESTAVLJENE DOGODKE

Medtem ko bendi razpadajo, imperiji pa propadajo, seattelska četverica Mudhoney že dobrih 30 let benti proti neumnosti in omejenosti sodobnosti. Bendov jedki koktajl umazanega garažnega rocka, pikrih pripomb in neusmiljenega udrihanja ritem sekcije ni danes pač nič manj aktualen kot leta 1988, ko se je zasedba s surovo nalezljivo grunge klasiko “Touch Me I’m Sick” med prvimi priključila častitljivi glasbeni instituciji Sub Pop, mimogrede pa pustila še svoj pečat na marsikaterem bendu, ki se je pozneje predal lagodju mainstreama. Če kaj, so Mudhoneyjevi nazori dandanes kvečjemu še bolj na mestu – konec koncev, je po pravici povedano na tem svetu danes karkoli zares boljše, kot je bilo?

Razen Mudhoney, seveda.

Obešenjaški fanti zajebanti so v Šiški nazadnje hrumeli avgusta 2016, zato je že skrajni čas za novo dozo glasbenega razdejanja, še zlasti, ker je bend v luči vsega sodobnega sranja jezen, kot že dolgo ne. To se vsekakor sliši tudi na bendovem zadnjem albumu, brez dlake na jeziku poimenovanem in na isti način ustvarjenem Digital Garbage iz 2018. Le redkokdo zna zajeti absurdnosti in grozote novega tisočletja tako pronicljivo kot večni cinik in dežurni nergač Mark Arm, sotrpini Steve Turner, Guy Maddison in Dan Peters pa s punkovsko ostrim instrumentarijem suvereno kažejo, kako se streže zadevam. Ubijalski večer v živo zagotovljen!

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…