Glasba

13. 03. 2022

dvorana Katedrala

koncert

METRONOMY I RAZPRODANO

+ Lynks

Elektro pop heroji Metronomy veljajo za eno najbolj cenjenih sodobnih britanskih zasedb, po naslovnicah uglednih glasbenih publikacij, razprodanih koncertnih dvoranah in najznamenitejših festivalih po svetu pa se bodo končno oglasili tudi na našem odru. Ob prvem obisku Šiške nam bodo poleg starih uspešnic predstavili tudi najnovejši album Metronomy Forever, ob katerem mediji, kot so NME, DIY Mag in The Line of Best Fit navdušeno vzklikajo: “Metronomy za vedno!”

Tekom 13-letne kariere se je danes petčlanska zasedba Metronomy pod vodstvom ustanovitelja Josepha Mounta uveljavila kot ena najbolj zanimivih in spoštovanih zasedb iz Velike Britanije. Naslovnice so jim posvetile glasbene revije, kot so Loud & Quiet, NME, DIY in Crack, razprodali so koncerte na znamenitih prizoriščih, kot so Royal Albert Hall, Brixton Academy in Alexandra Palace, ter nastopili na svetovno znanih festivalih, kot so Glastonbury, Primavera Sound in SXSW. Ogrevali so občinstva na turnejah ColdplayBloc Party in Justice, leta 2012 bili nominirani za nagrado Mercury Music Prize za svoj tretji album The English Riviera in med drugim sodelovali tudi s filmarjem Michelom Gondryjem ter modno ikono Karlom Lagerfeldom.

Poleti so z udarnim singlom “Salted Caramel Ice Cream” napovedali septembrski izid svojega šestega albuma Metronomy Forever s kar 17 novimi skladbami, ki neizogibne hitiče prepletajo s čudovitimi ambientalnimi skladbami. Recenzenti že kopičijo slavospeve albumu, s katerimi se eden najbolj podcenjenih britanskih bendov zopet potrjuje za eno najboljših zasedb ta hip – DIY Mag je album oklical za “čisto srečo”, NME se ob izvrstni plošči že veseli naslednika, The Line of Best Fit pa navdušeno vzlika: “Metronomy za vedno!” Marca bomo to nedvomno vzklikali tudi v Šiški.

Metronomy se bo v Šiški pridružila samooklicana “drag pošast” Lynks (ex-Lynks Afrikka), eden vodilnih obrazov nove kvirovske revolucije. Glasbenik_ca s svojim objestno humornim pogledom na pop glasbo, vpadljivo prezenco in nepozabnimi nastopi v živo drzno briše meje med žanri, med resničnim in navideznim, med protestom in zabavo, ter na britanski koncertni sceni velja za senzacijo, ki se je ne sme zgrešiti. Slavospeve prejema tako s strani medijev, kot so NME, The Guardian in DIY, kot s strani legendarnih zvezdnikov, kot je Elton John, edinstveni_a izvajalec_ka pa se vam bo zagotovo vtisnil_a v spomin s kričeče barvitimi črkami.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Vstopnice v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21
Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 20.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.

VRAČILO KUPNINE ZA ODPOVEDANE IN PRESTAVLJENE DOGODKE

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…