Glasba

19. 02. 2019

dvorana Katedrala

MARTIN KOHLSTEDT

Mladi nemški pianist, skladatelj in producent Martin Kohlstedt, “ob Nilsu Frahmu pop zvezdnik med sodobnimi pianisti” (Intro.de), nas bo ob prvem obisku Ljubljane vpeljal v svet svojih edinstvenih modularnih kompozicij, ki na improvizacijskih in eksperimentalnih principih zagotavljajo vedno edinstveno, neponovljivo koncertno izkušnjo.

Martin Kohlstedt, jazzovsko šolani mladenič iz gozdnate Turingije, slovi po energičnih, nepredvidljivih nastopih, na katerih zaradi doživetega igranja daje vtis poblaznelega genialca – in njegova glasba ne zaostaja. Skrivnost njegovega uspeha ždi v prepričanju, da glasba ni vklesana v kamen in da so koncertni nastopi nekaj več kot le preigravanje predpripravljenega materiala. Svoj pristop modularne kompozicije, predstavljen tudi v TEDx Talku, utemeljuje v iskrenem dialogu z instrumenti in ob upoštevanju svoje okolice, kar tako njemu kot občinstvu zagotavlja enkratno izkušnjo.

Kohlstedt si je z bendoma Marbert Rocel in Karocel že pred tem utrl pot na klubska plesišča po celem svetu, sam pa je sodeloval tudi s Petrom Broderickom. Svoj zvok je po dveh klavirskih izdajah, Tag (2012) in Nacht (2014), za tretjo ploščo Strom (2017) ojačal z vklopom elektronskega inštrumentarija. Prav zares čudovit album s prvinsko silo razgali glasbenika in njegovo glasbilo, poslušalca pa vleče od misli k čustvom, od hitrega k počasnemu, naprej in nazaj, kar še posebej pride do izraza v živo. Novodobna klavirska presunljivost nas čaka februarja.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.

Predvaja se…