Glasba

04. 12. / pet / 20:00

dvorana Katedrala

druga godba 2020

FATOUMATA DIAWARA

Predprodaja 28 €

Na dan 33 €

s popustom 24 €

36. Druga godba bo na oder Kina Šiška pripeljala najpopularnejšo glasbenico nove generacije z afriškega kontinenta Fatoumato Diawara!

Fatoumata Diawara se na svojem novem albumu Fenfo, ki ga bo predstavila občinstvu Druge godbe v okviru svoje evropske turneje, potrjuje kot ena najpomembnejših predstavnic sodobne afriške glasbe. Malijska pevka in kitaristka ter večkratna nominiranka za grammyja trenutno uživa sloves najpopularnejše glasbenice nove generacije z afriškega kontinenta. 

Snemala je z Bobbyjem Womackom in Herbiejem Hancockom, nastopila je na Glastonburyju in drugih pomembnejših večjih festivalih ter imela turnejo s kubanskim pianistom Robertom Fonsecom. Z namenom, da bi posnela pesem, ki poziva k miru v njeni nemirni domovini, je Diawara ustanovila band in k sodelovanju povabila Amadou in Mariam, Oumou Sangaré in Toumanija Diabatéja. Fatoumata Diawara se je izkazala tudi kot sokuratorka zadnjega festivala Le Gues Who v Utrechtu novembra 2019, njen zaključni koncert na festivalu pa je navdušil vse prisotne.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Mojekarte.si.

Organizacija: Druga godba v koprodukciji s Kinom Šiška. 

Predvaja se…