Glasba

29. 03. / pon / 20:00

dvorana Komuna

BOY HARSHER

+ Hide

Predprodaja 15 €

Na dan 18 €

s popustom 12 €

Zaradi aktualnih pandemičnih razmer je odpovedana celotna turneja Boy Harsher in s tem tudi dogodek v Kinu Šiška. Že kupljene vstopnice lahko vrnete preko eventim.si. Navodila so navedena spodaj.

VRAČILO KUPNINE ZA ODPOVEDANE IN PRESTAVLJENE DOGODKE

Ameriška senzacija Boy Harsher, zastavonoša sodobne obuditve temačnih, melanholičnih, a nezaustavljivo privlačnih synthpop zvokov, ki za šalo nabija milijone poslušanj na spletu, se bo marca končno ustavila v Šiški! Družbo ji bo delal surov elektronski dvojec HIDE.

Boy Harsher se je iz najstniškega poželenja in jeze para Jae Matthews in Augustusa Mullerja rodil leta 2014, nekje v močvarah ameriškega jugovzhoda. Nič čudnega, da je implodiral tako rekoč še preden se je dobro začel – kmalu po izidu čemernega, a z vročičnim plesnim nabojem naphanega in odlično sprejetega prvenca Yr Body Is Nothing je par tekom odmevnega “zadnjega” performansa, ki je vključeval tetoviranje, uničenje ozvočenja in ogenj, nehal. Končal. Tako z bendom kot drug z drugim.

K sreči omenjeni ogenj ni požgal vseh brvi in Matthews ter Muller sta sčasoma spet začela ne le govoriti drug z drugim, temveč tudi ustvarjati glasbo skupaj. Njun novi album, leta 2019 izdani Careful, se je namesto v bolečino in obup, ki sledita propadu nečesa, poglobil v zapletenost družinskih odnosov oziroma njihovega razkroja na eni strani, ter impulzu zbežati pred vsem tem na drugi. Tako kot na predhodniku seveda tudi tokrat ne manjka čutnih vokalov, plesne vročice in hedonističnega razvrata, delno navdahnjenega tudi z rednim koncertiranjem po celem svetu. Dvojec lahko namreč najdemo tako na znamenitih prizoriščih berlinskega elektronskega podtalja, kot je Berghain, in na težkokategornih festivalih tipa Roadburn, kjer bosta aprila nastopila na izrecno povabilo našega oktobrskega gosta Perturbatorja. Še pred tem pa se bo eno najbolj vročih imen današnje alternativne glasbe ustavilo v Šiški. Oh boy!

Pred Boy Harsher nas bosta ogrela HIDE, interdisciplinarna umetnika iz Chicaga, ki surovo, hrupno elektronsko osnovo iz terenskih posnetkov cepita s predirnim glasom vokalistke Gabel. Njuno delo je opazila in z izdajo singla podprla tudi slovita založba Sub Pop, z naredi-sam vztrajnostjo in energičnimi nastopi v živo pa sta nastopila že marsikje po svetu.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.

 

Predvaja se…