Kako do nas


S kolesom

Ljubljana je kolesarjem prijazno mesto. Pot do nas je varna in vseskozi vodi po označeni kolesarski stezi. Iz centra mesta pridete do nas tako, da se peljete najprej po Slovenski cesti, nato pri Metalki zavijete levo na Gosposvetsko, se peljete mimo hotela Lev, prečkate križišče, nadaljujete ob Pivovarni Union in se ob Celovški cesti peljete naravnost mimo križišča z Drenikovo cesto, kjer boste na nasprotni strani ceste kmalu zagledali Kino Šiška. Po podhodu pod Celovško cesto pridete do vhoda, kjer vas pred vhodom in na desni strani stavbe, v smeri zdravstvenega doma na Derčevi, čakajo tudi stojala za vaše kolo.


View Larger Map


Z mestnim avtobusom

S središčem mesta, do katerega je 3 kilometre, je Center urbane kulture Kino Šiška povezan z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa številka >> 1, 3, 5, 8, 22 in 25. Izstopite na postajališču Kino Šiška. Po podhodu pod Celovško cesto pridete do vhoda v Kino Šiška. >> Shema Ljubljanskega potniškega prometa.

Načrtuj potovanje z LPP >>


Z vlakom ali medkrajevnim avtobusom

Z glavne železniške in avtobusne postaje se do Kina Šiška najlažje pripeljete tako, da sedete na mestni avtobus številka 25, ki vas po 5 postajališčih pripelje direktno na postajališče Kino Šiška, od koder je do nas samo še sprehod po podhodu pod Celovško cesto. Do Kina Šiška seveda vozi več linij mestnega prometa. Več informacij najdete na >> Shema Ljubljanskega potniškega prometa. Dodatne informacije o medkrajevnem avtobusnem in železniškem prometu pa najdete na spletnih mestih >> Slovenskih železnic in >> Avtobusne postaje Ljubljana.


Z avtom

Ljubljansko obvoznico zapustite na izvozu Ljubljana – Sever in sledite oznakam za Center. V križišču Celovške ceste z Drenikovo, zavijete desno – sledite oznakam za Kino Šiška – ter v naslednjem križišču ponovno zavijte desno. Po približno 300 metrih vožnje boste pred Kinom Šiška, kjer lahko na javnem parkirišču tudi parkirate. Če vas preseneti polno parkirišče, je najbližje javno parkirišče le ulico stran, in sicer pred Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije (dostop tako z Derčeve kot tudi Celovške, smer center)


Z letalom

Za prevoz z letališča Brnik, ki je od Ljubljane oddaljeno 25 kilometrov, je najboljše uporabiti avtobus, s katerim prispete na glavno avtobusno postajo v 45 minutah. Za prevoz do Ljubljane je možno na letališču najeti avtomobil, do mesta pa lahko pridete tudi s taksijem. Ti so na voljo pred letališko zgradbo ob vsakem pristanku letala. Cena vožnje je približno 30 evrov.
Več informacij na >> spletni strani Aerodroma Ljubljana.


Dostopnost za gibalno in senzorno ovirane osebe

S svojimi arhitekturnimi rešitvami pa predstavlja eno najprijaznejših prizorišč tudi za gibalno in senzorno ovirane osebe v Sloveniji. Gibalno oviranim je za dostop v prvo nastropje na voljo dvigalo, dostop v obe dvorani pa lajšajta klančini oz. vhoda in izhod brez stopnic. V obeh dvoranah je nameščena slušna zanka za gluhe in naglušne, slepe in slabovidne že na avtobusnih postajališčih do objekta usmerjajo taktilne table v Braillovi pisavi. Taktilne in tlorisne table so nameščene tudi v samem objektu.

Go to top
Scroll