Glasba

19. 03. 2016

SELAH SUE + Katja Šulc feat. Pier

Nore raggamuffin vibracije za konec zime in začetek pomladi! Nabrita belgijska soul/funk/fusion zvezdnica Selah Sue končno pri nas! Poleg repertoarja z lanskoletnega albuma Reason bomo v živo in v polni koncertni formi slišali hite Raggamuffin, Crazy Vibes, This World in druge s katerimi je Selah Sue bliskovito osvojila Evropo in svet in vas in nas!Prvenec

Nore raggamuffin vibracije za konec zime in začetek pomladi!

Nabrita belgijska soul/funk/fusion zvezdnica Selah Sue končno pri nas! Poleg repertoarja z lanskoletnega albuma Reason bomo v živo in v polni koncertni formi slišali hite Raggamuffin, Crazy Vibes, This World in druge s katerimi je Selah Sue bliskovito osvojila Evropo in svet in vas in nas!Prvenec Selah Sue (2011) se je v Evropi prodal v več kot 720.000 izvodih, od tega 320.000 samo v Franciji. Leta 2011 so na lestvicah kraljevale njeni singli “Raggamuffin”, “Crazy Vibes” in “This World”, prejela pa je tudi evropsko nagrado EBBA po izboru občinstva (European Border Breakers Award), ki so ji jo podelili na slavnostni ceremoniji januarja 2012 na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu.

28. avgusta 2012 je njen prvenec izšel tudi v ZDA, kjer je bil deležen navdušenih kritik. V samo enem tednu so zabeležili več kot 400.000 spletnih prenosov. Revija Rolling Stone je Selah Sue razglasila za enega novih obrazov leta 2012.

Zdaj ko so minila štiri leta od njenega prvenca, Selah Sue morda res še ni premagala svojih demonov, vendar jih je ukrotila do te mere, da je lahko napisala skladbe za album Reason, ki prekipevajo od energije, svetlobe in čustev ter vam že ob prvih taktih spodnesejo tla pod nogami. Njihova avtorica, ki se zdi kot zraščena s svojo kitaro, je polna življenja, a hkrati tudi brazgotin. »Uspeh mi ni zacelil ran,« pravi. »V resnici se ni nič spremenilo. Na poti sem, moj boj bo trajal do konca življenja.« Selah Sue Official Website>

FB dogodek>

 

Katja Šulc je karizmatična vokalistka, ki se giblje med poezijo in glasbo. Doslej je izdala dva albuma, album ”Mila” (2008) z uglasbeno poezijo Mile Kačič in album ”Twisted delight” (2013), plod navdihujočega glasbenega sodelovanja s Pierom.

Osnutki njune zgodbe segajo v njujorški čas, ko je Katja študirala na tamkajšnji akademiji New School na oddelku za jazz in sodobno glasbo in obiskovala pesniške delavnice. V Slovenijo se je vrnila s kupom poetičnih skic, srečala Piera in nastal je komad “Twisted Delight”, ki je dobro zajel njun značilen pristop k prepletanju beatov in besedil.

Po vznemirljivem odmevu ob izidu prvih dveh singlov, ”I Love You You Scream” in ”There Will Be Boys”, je prišel na plano težko pričakovani album “Twisted Delight”, ki ga je pospremil tretji singel ”Comes Love” z nalezljivim riddimom “Belly Ska” dvojca Mungo’s HI FI. Album je zasidran v ritmih reggaeja in duba, svojo raznovrstnost pa doseže s tudi s črpanjem iz soula, jazza, r’n’b-ja in govorjena besede, pri čemer zbuja čutne premisleke in poslušalca odpelje na svojevrstno glasbeno potovanje.

Zasedba:
Katja Šulc / vokal, loop station, zvočni efekti
DJ Operator / Pier (RootsInSession)
Igor Matkovič / trobenta, zvočni efekti

To je zadnji Katjin koncert pred premierno predstavitvijo njenega novega prihajajočega albuma “Kamljisajlan” na mednarodnem festivalu Druga godba (* Menza pri koritu, 26. maja ob 23h).

 

Drugi dogodki v Kinu Šiška

Predvaja se…