Glasba

23. 02. 2017

Komuna

indekš

JONATHAN

+ NoAir

Prva Indekš lekcija v letu 2017 pripada izkušenim reškim rockerjem Jonathan, ki so nas s svojim energičnim in prodornim nastopom med drugim prepričali kot predskupina Editors decembra 2015 v Kinu Šiška. Pred Jonathan bodo občinstvu odpredavali še domači upi NoAir, ki od leta 2013 razvijajo svojo različico alternativnega popa.

Prva Indekš lekcija v letu 2017 pripada izkušenim reškim rockerjem Jonathan, ki so nas s svojim energičnim in prodornim nastopom med drugim prepričali kot predskupina Editors decembra 2015 v Kinu Šiška. Njihovo glasbo tudi sicer že od prvenca Bliss (2014) primerjajo s skupinami, kot so Interpol, Placebo, The Strokes in Franz Ferdinand, z omenjeno izdajo pa so si prislužili tudi nominacijo za najboljšega novega izvajalca leta 2015 na hrvaških glasbenih nagradah Porin.

Peterica je obredla poglavitne regionalne festivale – Exit, INmusic, Ferragosta Jam in bratislavski Waves –, nato pa se podala v studio, iz katerega se vrača ne le z eno, temveč kar dvema ploščama. Mini albuma z naslovoma To Love in Or To Hold napoveduje poskočni singel ‘Who Lies To Whom’, ki poslušalce že dlje časa mami k plesu tudi na nastopih v živo.

Pred Jonathan bodo občinstvu odpredavali še domači upi NoAir, ki od leta 2013 razvijajo svojo različico alternativnega popa. Njihov prvenec Existential (2014) odlikujejo melodičnost, ki se kaže skozi številne preobleke zvoka in ritma, ter družbeno kritična in introspektivna besedila. V začetku leta 2016 se je četverica ponovno zaprla v studio s producentom Robijem Bulešičem in se podala na pot k svojemu drugemu albumu.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…