Glasba

17. 09. / pon / 20:00

Komuna

ALTIN GÜN

Predprodaja 6 €

Na dan 8 €

s popustom 4.8 €

Amsterdamski kolektiv Altin Gün nam bo septembra odprl vrata v neznano, v zmes turške tradicije in zahodnjaškega funka ter psihedeličnega rocka, ki omenjene izraze postavlja v povsem svež kontekst. Zasedba je med drugim navdušila ameriški radio KEXP, ki je z njo nemudoma posnel enega svojih znamenitih sešnov, v živo pa nas je prepričala tudi na lanskem festivalu Beaches Brew. V Šiški nam bo predstavila svoj marca izdani prvenec.

Mednarodna naveza Altin Gün, ki združuje glasbenike turškega, nizozemskega in indonezijskega porekla, kar je čutiti tudi v njenem zvoku, je nastala na pobudo basista Jasperja Verhursta. Ta se je ob obisku Istanbula tako navdušil nad turškim psihedeličnim folk rockom iz šestdesetih ter sedemdesetih let prejšnjega stoletja oziroma izvajalci, kot so Baris Manço, Selda Bağcan, Erkin Koray in seveda “turški Bob DylanNeşet Ertaş, da je po povratku v Amsterdam zbral ekipo glasbenikov in začel posodabljati turško glasbeno dediščino za nove generacije.

Rodilo se je hudičevo dobro stičišče med dvema prej nepovezanima zvočnima svetovoma, med preteklostjo in sedanjostjo, ki mami z bogato turško glasbeno zapuščino, porednim zahodnjaškim funkom in drugogodbaškim avanturizmom. Kot priporoča Europavox: “Vse to je najbolje izkusiti v živo. Do konca plesni in prežeti z navihanostjo posedujejo nalezljivo energijo ter entuziazem, ki se hitro naseli v vaše okončine. Glasba, iz katere črpajo, je bila vedno namenjena ljudstvu, in Altin Gun te izgubljene zaklade vračajo tja, kamor spadajo.”

Vstopnice že v prodaji prek spleta in na Eventimovih prodajnih mestih.

Organizacija: Kino Šiška.

Podprto s strani Liveurope. Platforma Liveurope povezuje in podpira evropske koncertne dvorane v njihovih prizadevanjih za promocijo uveljavljajočih se evropskih glasbenih ustvarjalcev in aktivno stimulira njihovo kroženje po evropskih odrih ter njihovo predstavitev pred novimi občinstvi.

Predvaja se…